Producten van de waterbuffel

Buffelmelk
De samenstelling van de buffelmelk is anders als bij 'gewone koeien'. Waterbuffelmelk bevat 8% � 9% vet en 4,5% eiwit (gewone melkkoe 4,5% vet en 3,5% eiwit). Daarnaast bevat het veel calcium en mineralen. De meeste mensen (99%) met koemelkallergie kunnen wel producten van buffelmelk verdragen.

Mozzarella

De mozzarella is gemaakt van onze eigen melk en wordt vervaardigt hier in Nederland.
Wij geloven dat onze mozzarella een voorsprong heeft op de italiaanse mozzarella. De meeste buffels
in Itali� lopen niet vrij in het weiland te grazen. Onze buffels lopen buiten te grazen (behalve in de koudste wintermaanden) zij genieten van frisse buitenlucht en zon. Daarbij kunnen onze buffels door middel van een melkrobot zelf bepalen wanneer zij gemolken worden. Op deze manier staan onze buffels dichter bij de natuur en dit komt de smaak ten goede!
Wij verkopen mozzarella in pekel en mozzarella in olie met kruiden.

 

Drentse Buffelkaas
Onze waterbuffelmelk wordt door een collega (kaas)boer verwerkt op unieke wijze in de Drentse Buffelkaas.
Een waterbuffel heeft net als een koe vier magen om gras te verteren. De techniek waarmee de waterbuffel graast is echter anders dan die van een melkkoe. Waterbuffels hebben een gladde tong en knabbelen met hun voorste tanden aan het groen. Ze zijn gewend aan taaie grassoorten. Een waterbuffel geeft maar zo'n 2000 liter melk per jaar. Een Nederlandse melkkoe geeft met gemak 8000 liter per jaar.
De samenstelling van de buffelmelk is anders. Waterbuffelmelk bevat 8% � 9% vet en 4,5% eiwit (gewone melkkoe 4,5% vet en 3,5% eiwit). Daarnaast bevat het veel calcium en mineralen. De meeste mensen (99%) met koemelkallergie kunnen wel producten van buffelmelk verdragen.
Onze Drentse Buffelkaas is bereidt uit 100% buffelmelk. Het vetgehalte is 50% en leeftijd vanaf 5 maanden.

Waterbuffelijs

Onze waterbuffelijs is 100% van buffelmelk bereidt en romig van smaak. Het is te verkrijgen in verschillende smaken; boerenjongens, aardbei, banaan en hazelnoot. Als u deze heeft geproefd wilt u geen ander ijs meer!

Buffelyoghurt
Sinds kort hebben wij ons assortiment uitgebreid met buffelyoghurt.
De yoghurt is gemaakt van waterbuffelmelk. De melk van de waterbuffels is erg gezond, doordat het rijk is aan mineralen en veel calcium bevat. Daarbij hebben wij ook buffelyoghurt met verschillende vruchten voor de nodige vitaminen!
De buffelyoghurt is per 250ml verpakt.


Buffel Feta

De Feta is bereidt uit waterbuffelmelk waardoor deze een wat zachtere smaak heeft.


 

 

Waterbuffelvlees

Daarnaast hebben wij ook waterbuffelvlees, van hamburgers tot heerlijke biefstuk!
In het vlees zit weinig vet. En uit onderzoek is gebleken dat het cholesterolarm is.
Wij hebben ook vlees laten drogen, wij verkopen dan ook nagelholt en droge worst van de buffel.